Nyuszi alakú matatófal - fehér - maxi méret

31 500 Ft
A megrendelés szünetel

Nagy méretének köszönhetően különösen sok izgalmas lehetőséget biztosít az apró kezecskéknek a tapsifüles formájú készségfejlesztő matatófal. Fehér alapon vidám színek alkalmazásával készült, de több árnyalatban és összeállításban kérhető.

Részletes információ

Termék részletes leírása

Amennyiben olyan elfoglaltságot keresel gyermeked számára, amely fejlesztő jellegű, értelmes időtöltést biztosít, ugyanakkor szép és megunhatatlan az apró kezecskéknek, jó hírünk van, mi most mutatunk egyet! :)

A szóban forgó matatófal a természetből és a mesékből már jól ismert kedves kis állat, a nyuszi formáját vette fel. Nyuszi mérete 60x45 cm, ami bőséges teret ad a sok érdekes matatni való ehelyezésére. Nem csupán szép vonalvezetésű, de rendkívül hasznos időtöltésnek is bizonyul majd a matatással töltött idő.

A matatófalon minden mozgatható, de semmi sem vehető le, minden alkotóelem gondosan fixálva van. A forma oldalai elöl és hátul is lekerekítettek. Ezáltal annak ellenére, hogy masszív, stabil anyagból készült, kerületének finom a vonalvezetése és tapintása.

Gyerekbarát, víz alapú festékkel készül mindegyik darab. Minden részecske kézzel festett. Igény esetén más színkombinációban is kérhető, személyre szabható.

Mint ahogy a többi HelloLiliput matatófal, ez a darab is a Montessori elvek alapján készült, teret adva a gyerekek saját tempóban való fejlődésére.

A termék természetes anyagokból készül: főként fából, kisebb részt fémből, minimális részt egyéb anyagokból.

Minden HelloLiliput matatófal személyre szabható, más színben, más összeállításban is kérhető, névvel is felszerelhető. Mindegyik egyedi előállítás során készül, nem tömegtermelés. Legfeljebb pár darab készül mindegyik verzióból, az összeállítás folyamatosan megújul, akár egyedi igények alapján is.

Mire jó a matatófal? A matatófal használatával a kicsik kézügyessége, motorikus képességei fejlődnek. Biztonságos, életszerű elemeken gyakorolhatnak, miközben eleget tesznek kiapadhatatlan kíváncsiságuknak. Ráadásul mindez egy csodaszép, aprólékosan kidolgozott egyedi darabon történhet meg.

További részletek Nyusziról:

 • Méret: 60x45 cm. Súlya: kb. 3 kg
 • Színe hófehér, de természetesen más színben is kérhető /fehér, rózsaszín, világoskék, zöld/. A kiegészítők kevert, vidám színűek.
 • A fogaskerék hármasa lehetőséget ad a forgatásra: ha az egyiket mozgatjuk, mind a három mozgásba lendül
 • Cipő cipőfűzővel: a cipőfűzés, a kötés, vagy egyáltalán a fűzés gyakorolható.
 • Geometriai formák: 5 alapvető formácska visszahelyezése a cél, a formák tanulására, megkülönböztetésére kiváló gyakorlat
 • A bal alsó sarokban található kör rész könnyen pörgethető. 4 ábra található rejtve ezen a kiegészítőn, amelyek váltakozva bukkannak fel a mozgás hatására. A növények magból-virágba fejlődését mutatja be ez a kiegészítő.
 • 2 db. pici fogaskerék fent középen – pörgethetőek, picit vékonyabb anyagból készült mint a többi fogaskerék, ezért más tapintás tapasztalható általa
 • A jobb alsó sarokban található pörgettyű könnyen pörgethető, a tapasztalatok szerint "abbahagyhatatlan", jó értelemben vett függőséget okoz
 • Flitterekkel díszített kör, amely két színű, tehát forgatható flittereket tartalmaz. Ha elég szorgosan simogatják a kezecskék az ellenkező irányba a flittereket, a szivecske forma színt vált.
 • Óra - a mutatók mozgathatóak körbe-körbe
 • Pici szivecske formájú csengő - mozgatható, lágy hangot ad
 • Csengő - könnyen mozgatható, hangot ad, amely remekül szórakoztatja a kicsiket
 • A macit formázó golyócskák könnyen birizgálhatóak, húzkálhatóak, az ujjacskák aprólékos mozgása gyakorolható
 • Fém retesz - a matatófal nagyrészt fából készült kiegészítőket tartalmaz, így üdítő különlegességnek hat tapintását és hangzását tekintve a fém alkotóelem
 • kerék - forgatható, pörgethető

Melyik korban ideális? Mindig az adott gyerek érdeklődéséből érdemes kiindulni. Vannak kicsik, akik már 6 hónaposan szeretnek matatni, megint mások csak 1 éves koruk után, de olyan is van, aki megállás nélkül matatna. Mindenesetre szülői felügyelet mindig javasolt. Kisfiúknak és kislányoknak egyaránt ideális.

A matatófal kiváló ötlet lehet egyedi, emlékezetes ajándéknak, például keresztelőre, (főként 1. vagy 2. ) születésnapra, gyereknapra, vagy csak úgy.:)

Felejthetetlen élmények és tapasztalatok szerezhetőek általa!