Mi az a matatófal?

A matatófalakat több néven szokták emlegetni, mint például: matatótábla, interaktív tábla, activity board, sensory board, montessori tábla és hasonlók. A lényeg ugyanaz, és egyazon típusú termékre kell gondolni. Röviden: gyerekeknek való készségfejlesztő termékről van szó. Tudni kell, hogy méretileg, formailag, anyagát és minőségét tekintve óriási eltérések tapasztalhatóak az egyes verziók közt. Nem mindegy, hol szerzi be az ember a terméket.

A matatótábla lényege, hogy a gyerkőcök mindennapi tárgyak, vagy annak tűnő dolgok babrálásával múlatják az időt, miközben több dolgot megtanulnak. Ez utóbbi mondatban sok lényeges információ elhangzott, amire fel kell hívni a figyelmet, térjünk is ki erre bővebben!

 HelloLiliput.hu

Kulcsfontosságú kérdés, hogy milyen korosztálynak ajánlatos a matatófal. Nincs határozott válasz, hiszen érdemes mindig a gyerek érdeklődéséből kiindulni. A gyerekek ritkán összehasonlíthatóak, és nem is szabad ilyesmibe bocsájtkozni. Matatni, tárgyakat birizgálni már egészen pici, akár pár hónapos kortól is szeretnek a gyerkőcök. Ugyanakkor a matatófal esetében már kell tudni ülni vagy mászni, ezért a tapasztaltak azt szokták mondani, hogy 6 hónapos kortól 3 éves korig biztosan jól szórakozik a gyerek a matatófalakkal, de egy kellően izgalmasan összeállított matatófal még ezen kor után is nagyszerű kihívásokat jelenthet.

Fontos, hogy jól szórakozzanak az apróságok használat közben. Ez azt jelenti, hogy ideális esetben repül az idő, észrevétlenül leköti a gyerkőcöt a sok matatni való.

Az időtöltés minősége legalább oly lényeges. Egy jól összeállított matatófal esetében a kézügyesség, a motorikus készségek, a logika, a gyerek természetes kíváncsisága fejlődik. Magabiztosságot, bátorságot nyer a világ felfedezéséhez. Megtanulja, hogy egyedül is képes működésbe hozni dolgokat, meg tud oldani feladatokat. Mindez a fejlődés olyan ütemben és sorrendben zajlik, ami az adott gyereknek megfelel.

Nem ritkaság, hogy a kicsik a "nem játéknak tűnő dolgokkal" vannak el leginkább. A matatófal kiváló lehetőség, hiszen biztonságos körülményeket teremtve tud az apróság olyan izgalmas, valósághűnek tűnő dolgokat birizgálni, amelyek kellően kalandosak, hogy folyamatosan, újra és újra felkeltsék a gyerkőc érdeklődését.

A HelloLiliput csapata kicsit megfűszerezte a matatófalakkal szemben támasztott, idáig megszokott követelményeket. Mi úgy gondoljuk, hogy miközben hasznos készségfejlesztő eszközt adunk a gyerek kezébe, legyen egyszerre lélegzetelállítóan szép is a termék. Sőt, nagy hangsúlyt fektetünk a természetes alapanyagok alkalmazására. Matatófalainkon szinte nincsen fán és fémen kívül más kiegészítő anyag.

Azt a célt tűztük ki, hogy az általunk készített matatófalak legyenek személyre szabhatóak, mégpedig több szempontból is. Nem csupán szín és forma vonatkozásában, de akár a falon található matatni valók tekintetében is, vagy egyéb speciális kérések vonatkozásában.

A hozzánk fordulók igényeinek szeretnénk maximálisan megfelelni, ezért most már nem csupán útra és használatra kész matatófalakat kínálunk, de akár matatófal alapot is beszerezhetnek tőlünk az alkotókedvű anyukák, apukák, nagyszülők, érdeklődők. Ha valaki saját maga készítene matatófalat, de eddig nem volt ötlete, hogy miként kezdje, mostantól erre is lesz lehetőség.

Aktuális kínálatunk megtekinthető webáruházunkban. Folyamatosan készülünk meglepetésekkel, újdonságokkal, érdemes figyelni a facebook oldalunkat és honlapunkat! :)

Kérjük, jelentkezzen be újra

Sajnáljuk, de a CSRF token valószínűleg lejárt. A legmagasabb szintű biztonság fenntartása érdekében kérjük, jelentkezzen be újra. Megértését köszönjük.

Köszönjük a megértést.

Bejelentkezés