Mire szolgál a matatófal?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a matatófalak, ezért meglehet, hogy a legtöbb olvasó már hallott róla. Mindazonáltal fontosnak érezzük, hogy összefoglaljuk röviden, mire is szolgál a matatófal.

detective-1424831_640

A matatófal számtalan egyéb kifejezéssel is bekúszott a köztudatba. Használják még a matatótábla, interaktív tábla kifejezéseket, de az angol megnevezések is népszerűek, mint: activity board, sensory board, montessori tábla. Mindegyik kifejezés ugyanazt jelenti.

A matatófal lényege, hogy biztonságos körülmények közt tudja a gyerek felfedezni saját korlátait, lehetőségeit, nem mellesleg fejleszteni a kézügyességét, az úgynevezett motorikus készségeit, logikáját. Célzott készségfejlesztésre tehát legalább annyira használatos eszköz a matatófal, mint hogy simán lekössük a gyerkőcöt.

Akinek van totyogó a közelében, minden bizonnyal észrevette már, hogy a gyerekek imádnak a „nem játék” kategóriájú tárgyakkal játszani. Tehát imádnak mindent, ami hagyományos értelemben véve nem nekik való. Innen jöhetett az első ötlet a matatófalak kialakulására: készíteni egy olyan terepet hétköznapi tárgyak felhasználásával, ami csak az övé, amit szabadon használhat.

Még ma is sokan ezen az elven állnak neki otthoni matatófalakat gyártani: egy kulcs, egy lakat, egy kerék és kis túlzással nagyjából kész is van a matatófal, legalábbis egy alap verzió. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen a szülők, nagyszülők sokszor a szívüket-lelküket beleteszik az alkotás folyamatába, gyakran kiderül azonban, sajnos nem úgy sül el a végeredmény, ahogyan azt megálmodták. Az sem ritka, hogy a kezdeti lelkesedés a nehézségek és komplikációk hatására alábbhagy, és mégsem készül el a remekmű.

Mi itt a HelloLiliput matatófal csapatában azt a célt tűztük ki, hogy a matatófalak legyenek:

  • lélegzetelállítóan szépek,
  • szórakoztatóak,
  • a gyerekek fejlődését szolgálják,
  • biztonságosak,
  • minőségi alapanyagokból készüljenek,
  • legyen lehetőség személyre szabni,
  • de azért hatékony is legyen a készítés folyamata.

Biztosan mindenki tud matatófalat gyártani az otthoni, már nem használatos eszközökből, de ha Te mégis profi megoldást keresel, amely már készen van, és csak meg kell rendelni, érdemes megtekinteni az aktuális ajánlatunkat. Minden termék, ami az oldalon látható készleten van!

Kérjük, jelentkezzen be újra

Sajnáljuk, de a CSRF token valószínűleg lejárt. A legmagasabb szintű biztonság fenntartása érdekében kérjük, jelentkezzen be újra. Megértését köszönjük.

Köszönjük a megértést.

Bejelentkezés