Miért vegyél kézi készítésű matatófalat, és ne bolti tömegterméket?

Az utóbbi években óriási népszerűségnek örvendenek az úgynevezett „handmade” dolgok, magyarul kézműves termékek. Szinte minden termékkategóriában találkozni lehet velük, de jellemzően az ékszerek, ruhaneműk, lakásdekorációk vezetik a toplistát.

Mi most a matatófalak vonatkozásában foglalkozunk kicsit a témával, hiszen valószínűleg sokakban felmerül a kérdés: megéri kézi készítésű termékeket vásárolni? Például készségfejlesztő matatófalat?

hands-holding-red-heart-shape-wooden-background

Mit jelent a kézi készítés?

A hivatalos definíció szerint kézi készítésű az a tárgy, amely nagy része kézzel készül. Tehát nem biztos, hogy minden alkotóeleme csak kézzel készül, viszont a tömegtermeléshez képest biztosan sok manuális munkát foglal magába. Ami még érdekesség ezzel kapcsolatban, és sokaknak talán meglepetést okoz, hogy a „handmade” termékek nem feltétlen természetes alapanyagokból állnak. Persze a gyakorlat azt mutatja, hogy általában előnyben részesítik az alkotók a natúr anyagokat.

Miért drágábbak a kézi készítésű dolgok?

Valószínűleg sokaknak feltűnt, hogy bármilyen termékről is legyen szó, a kézzel készült tárgyak szinte mindig drágábbak. Sokakat a tetemesnek tűnő árkülönbség riaszt el a handmade dolgoktól. Első ránézésre úgy tűnhet, nem feltétlen indokolt a relatíve magas ár. Nézzük azonban a dolgok hátterét!

  • Kézi készítésű termékek előállításánál a minőség a lényeg, nem a mennyiség. Ennek megfelelően a készítők rendszerint nem a piacon található legolcsóbb alapanyagból készítik a portékájukat, hanem a lehető legjobb minőség kiválasztására törekszenek. Ez természetesen a termék minden alkotóelemére igaz. Nyilván érdemes a még ésszerű ár-érték aránynál maradni, de egy megbízható készítő biztosan nem veszi meg az első anyagot, amit elé tesznek például egy nagyraktárban.
  • Egyedi termékek – a kézi készítés sajátossága, hogy nincs két egyforma termék. Ennek előnye, hogy általában van lehetőség a vevők személyes ízlésének megfelelően alakítani a terméket, tehát individuális kívánságok is teljesíthetőek.
  • Minden részlet aprólékosan, nagy odafigyeléssel készül. Nem spórolnak a készítők sem az idővel, sem az energiájukkal, de az anyagokkal sem, ha alkotásról van szó, ez pedig rendszerint meglátszik a végeredményen. Általában kidolgozott, szép munkákról van szó.
  • Az eladás személyes hangvételű – rendszerint nem egy szoftver, vagy egy robot válaszol az érdeklődők kérdéseire, de az esetleges panaszkezelés sem tart 90 napig, mint egy automatizált kereskedelmi monstrumnál. Ha kérdés van, az rendszerint barátságos hangnemben, gyorsan megválaszolásra kerül.
  • Filozófia – a legtöbb kézzel készült termék esetében létezik egy filozófia, vagy egy magasztos gondolat, ha úgy tetszik hitbéli meggyőződés, amely túlmutat az alapvető szükségletek kielégítésén. Például egy kézi készítésű, hosszan érlelt sajt esetében nem csak az a cél, hogy jóllakjon az ember. Fontos, hogy egészséges, mesterséges anyagoktól mentes, friss termék kerüljön a tányérra. Ugyanez igaz a matatófalakra is: nem csak az a lényeg, hogy valamit adjunk a gyerek kezébe, hanem fejlesztő jellegű, értelmes, hasznos, természetes anyagokból készült termékről van szó, amely még ráadásul szép is.
  • Kis széria – az árat befolyásolja, hogy mivel nem tömegtermelésről van szó, a készítők nem tudják ezrével, százával beszerezni az alkotóelemeket. Következésképpen sajnos ezáltal drágábban zajlik a beszerzés. Cserébe azonban nem kell kompromisszumot tenni a minőségben, hiszen kifogástalan összetételű termékek születhetnek.

Ami az árat illeti tehát, könnyen látható, hogy a relatíve kis mennyiségek előállítása aprólékos, alapos munkával készül, melybe a készítők szíve-lelke benne van. Mindez azonban megéri!

Miért vegyél kézi készítésű matatófalat? Miért válogass a HelloLiliput-on?

Minden gyerek más, és a választásnál ebből érdemes kiindulni. Vannak apróságok, akik imádnak dolgokat nyomkodni, mások a színeket kedvelik, megint mások a golyókat, vagy éppen a kerekeket. Ha gyermekednek van speciális érdeklődési köre, bátran kereshetsz bennünket, megpróbálunk megoldást találni.

Ha igazán emlékezetes, személyre szabható, egyedi meglepetést keresel, a HelloLiliput matatófal tökéletes megoldás. Évszám, vagy akár a gyerek neve is rászerelhető.  Keresztelőre, névadóra, születésnapra, vagy bármi egyéb különleges eseményre nagyszerű meglepetés lehet.

A matatófalak stabil, tartós, erős anyagból készülnek nálunk. Az alapos és jó minőségű, több rétegű festésnek köszönhetően egészen hasonlítanak egy kisebb bútordarabhoz. Letisztult formavilágának hála lakásdekorációnak is beillik, de a cél természetesen mindig a gyerekek figyelmének értelmes lekötése.

A matatófalon található kiegészítők olyan elgondolással kerülnek kiválasztásra, hogy megunhatatlanok legyenek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy például egy fogaskerék-rendszer elvarázsolja a kicsiket. Úgy tanulják meg a fizika és a tárgyak működését, hogy észre sem veszik.

Az általunk készített matatófalakon nincsenek olyan díszek, amelyek csak a látvány kedvéért kerülnének rá a matatófalra. Minden alkotóelemnek feladata van, mégpedig a gyerek fejlődésének előmozdítását célzó elfoglaltság.


Természetesen senkit nem akarunk lebeszélni a bolti termékek megvásárlásáról, hiszen hála a lélegzetelállító készleteknek és kínálatnak gyönyörű dolgokat kapni mindenfelé. Sőt, ideális esetben nem is kell csak az egyik, vagy a másik verzió mellett letenni a voksot. Az azonban vitathatatlan, hogy óriási különbségek vannak a kézi készítésű termékek és a bolti portéka közt. Érdemes tenni egy próbát, mondjuk a Hello Liliput matatófallal! :)

 

 

Kérjük, jelentkezzen be újra

Sajnáljuk, de a CSRF token valószínűleg lejárt. A legmagasabb szintű biztonság fenntartása érdekében kérjük, jelentkezzen be újra. Megértését köszönjük.

Köszönjük a megértést.

Bejelentkezés