Ajándékötletek 1 éves születésnapra!

Minden szülinap különleges, de talán sokan egyetértenek, hogy az első születésnap lesz az egyik legnagyobb ünnep egy gyerek életében. És persze a szülő életében is, hiszen a legjobbat szeretnénk adni a legnagyobb kincsünknek.
Sokan gondban vannak, hiszen szuper, szépséges játékokból van elég a boltokban, de mi van, ha valami különlegeset, valami igazán emlékezeteset adnánk? Valami olyasmit, amire még két év múlva, esetleg 10 év múlva is emlékezhet közösen a család?
Összegyűjtöttünk pár ötletet, amelyek talán segítenek inspirálódni! :)

 Mi az - kérdezte a vén rigó(3)

  1. Kézlenyomat

A cuki kis kezecskékből, esetleg tappancsokból néhány pillanat alatt lenyomat készíthető, amely bekeretezhető. Ezek általában gipszből, vagy speciális anyagokból készülnek. Dísze lehet a lakásnak, gyerekszobának, csodaszép emléke lehet az első hónapoknak.

  1. Fotókönyv

Gyűjtsd össze a legemlékezetesebb, legcukibb pillanatokat, amelyeket az első évben átéltetek együtt. Aki jó az írásban, vagy szeretné maximálisan dokumentálni az eseményeket, írni is lehet a képek mellé pár gondolatot, de néhány kattintással már online is rendelhető a fotók alapján egy fotóalbum.

  1. Ültessetek fát

Amennyiben sikerül hosszabb távon is életben tartani a növénykét (és miért ne? :) ), akár egy életre szóló emlék maradhat az első szülinapból. A fa, akárcsak egy gyerek, egy kis facsemetéből erős, szilárd növénnyé erősödhet, emlékeztetve a családot az idő múlására.

  1. Egy doboznyi emlék

Gyűjts össze néhány olyan dolgot, amely az első hónapokra emlékeztetnek benneteket sok-sok év távlatából is. Egy cumit, a kedvenc ruhácskát, felvételt a kedvenc dalokról, mesékről, stb. Olyan lesz ez, mint egy kis időutazás, ha előveszitek a doboznyi emléket mondjuk 20 év múlva.

  1. Játék – de csakis tartósat!

Ha úgy döntesz, játékféleséggel lepnéd meg az apróságot, az is érthető. Csodaszép dolog pl. a faültetés, de lássuk be, a gyerek per pillanat nem fog tudni mit kezdeni ezzel a szimbolikus eseménnyel. Ha a Kicsinek is szeretnétek örömet okozni, nem csak maradandó élményt a családnak, akkor akár a matatófal is jó ötlet lehet, főleg ha névre szóló, hiszen az sokkal személyesebb ajándék, mint egy műanyag tömegtermék a nagyáruházakból. A matatófalon kívül olyan dolgokban érdemes még gondolkodni, ami időtálló, nem törik el könnyen. Ilyen például a fából készült vonatszett, vagy valamiféle hinta.

Ha kíváncsi vagy a többi blogbejegyzésünkre, nézz körül webáruházunkban! :)

Kérjük, jelentkezzen be újra

Sajnáljuk, de a CSRF token valószínűleg lejárt. A legmagasabb szintű biztonság fenntartása érdekében kérjük, jelentkezzen be újra. Megértését köszönjük.

Köszönjük a megértést.

Bejelentkezés